Кражбите от магазини в моловете са скочили с над 70%. Крадците

...
Кражбите от магазини в моловете са скочили с над 70%. Крадците
Коментари Харесай

Отчетоха над 70% ръст на кражбите от моловете

Кражбите от магазини в моловете са скочили с над 70%. Крадците са много изобретателни и преди празници крадат повече.
 
“В последните години нещата ескалираха и отиват от аматьорски обири до проведени групи. Човек може да си поръчва какво да му бъде доставено. Разбира се - откраднато. Второ - хора крадат огромни количества и имат канали за пласмент. Най-опасни са тези с огромните торби, които изнасят огромни количества ", съобщи ръководителят на УС на Българската ритейл асоциация (БРА) Венцислав Николов.

Николов сподели, че алармите, които се поставят на предлаганите артикули, са за дилетантите и по-находчивите крадци ги заглушават. Професионалните крадци влизат с шапки, качулки и очила, с цел да не бъдат разпознати от записите от камерите. Председателят на ритейл асоциацията сподерля, че в множеството случаи крадците се вдижат на групи о 4-5 индивида. Единият от тях постоянно стои до входа на обекта със заглупително устройство.

“Един-двама разсейват личния състав, другите двама пълнят торби. В едно от видеата се виждат големи сакове със стока. Когато хванем подобен апаш, сме длъжни да осведомяваме Министерство на вътрешните работи. Дори има случаи, в които хората са арестувани, от Министерство на вътрешните работи сформират протокол и с това се почиства всичко. Често се стига до преустановяване на досъдебните производства поради ниска себестойност на откраднатото или че единствено е опитал да го открадне, само че не е съумял ", изясни Николов пред Bulgaria ON  AIR.

Възрастовата граница на крадците е ниска - 15 години, а горната е 40-годишни. " Притесняват ни проведените групи, които работят на едро. Удържане от заплатата на служителя по закон е доста мъчно реализируемо, само че им се стопират бонусите. Може би това е една от аргументите да имаме проблем с личния състав. Апелираме сътрудниците да не се отхвърлят и да продължаваме да подаваме тъжби, с цел да се задейства машината ", сподели още Венцислав Николов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР